HOME Mobiel Menu

De oefentherapeut en trainers

Het team van Sundry Moves te Deventer bestaat uit een algemeen oefentherapeut, twee yogadocenten en een personal trainer. De therapeut is Bachelor of Health, lid van de beroepsvereniging (de VvOCM) en aangesloten bij het kwaliteitsregister voor Paramedici.

De oefentherapeutische behandelingen zijn zowel individueel als in groepsverband.

'Een blijvende oplossing voor houding-en bewegingsgerelateerde lichamelijke klachten'

Even voorstellen

Kylie Mensonides

Sundry Moves de oefentherapeuten en trainers Kylie Mensonides

Praktijkvoerder, Algemeen Oefentherapeut, lifestylecoach, Yogadocente en Medical Kinetics teacher.

Mijn interesse in het menselijk lichaam, de kennis van lichamelijke klachten en de liefde voor gerichte zorg draag ik al vele jaren met me mee. Vroeger heb ik veel en op hoog niveau getennist. Op een gegeven moment begonnen, door de groeispurt, mijn knieën en onderrug klachten te geven. Ik werd doorgestuurd naar een specialist die vertelde dat ik een lichte bocht in mijn wervelkolom heb. De bocht zou verergeren wanneer ik niet mijn grenzen leerde aan te geven en mijn houding- en bewegingen aan zou passen aan mijn groei. Ik deed wekelijkse oefeningen en mijn tennistrainingen werden aangepast, wat betreft de inhoud en frequentie, om de klachten te kunnen verminderen. Daarnaast begon ik met het volgen van yogalessen bij een vrouw die precies wist wat goed voor mij was.

Door deze ‘gerichte en persoonlijke aanpak’ kon ik groeien in hetgeen wat ik leuk vind, ‘tennis en yoga’. Ik ben van mening dat dit het sleutelwoord is om lichamelijke klachten te verhelpen en verminderen. Het aangeven van je eigen grenzen is van groot belang. Je hebt maar één lichaam en daar moet je zuinig mee omgaan om alles te kunnen doen wat je leuk vindt in het leven. Ik heb mijn HBO diploma tot oefentherapeut Cesar behaald en heb daarnaast verschillende yoga docenten opleidingen afgerond waarbij de medische onderbouwing voorop staat.

Op de maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag ben ik bij Sundry Moves aanwezig als Oefentherapeut. 

Mijn specialisaties en interesses:

Spanning- en stressgerelateerde klachten

Nek, schouder en rugklachten

(Zwangerschapsgerelateerde) bekken en bekkenbodem klachten

Incontinentieklachten bij kinderen en volwassenen (volgens o.a. de methode Superpoeper)

Medical Taping

Medical Kinetics

Yankee Candle
Mandala
Love Generation
Rebello
Wellicious

Meld je aan voor een proefles!

Sundry Moves is de yogastudio en unieke lifestyle winkel van Carin en Kylie Mensonides, midden in het centrum van Deventer. De winkel en yogastudio stralen een ontspannen en inspirerende sfeer uit. Sundry Moves biedt een gevarieerd les- en workshopprogramma aan. Doordat er in kleine groepjes (6 tot 8 personen) les wordt gegeven is er veel persoonlijke aandacht. In onze winkel vind je alles op het gebied van yoga lifestyle. Welk product je ook pakt, er zit altijd een mooi verhaal aan vast. Geen tijd om naar de winkel te gaan? Neem dan een kijkje in onze webshop met aantrekkelijke kortingen.

Aanmelden voor Yoga Lessen