HOME Mobiel Menu

Methode Super Poeper

De methode Super Poeper is een systeemgerichte aanpak voor kinderen en volwassenen met poepproblemen en onderliggende of bijkomende problematiek en bij kinderen hun opvoeders.

Poepproblemen beïnvloeden de omstandigheden en kwaliteit van het dagelijkse leven van kind, volwassene, ouders/opvoeders en de omgeving. Poepproblemen ontstaan onbewust en onopzettelijk. Niemand wil met opzet in de shit zitten!

Een snelle manier om je poepprobleem te verbeteren of er vanaf te komen !

Extra informatie

Poepproblemen kunnen zich ongemerkt en op verschillende manieren voordoen. De meest voorkomende problemen zijn verstopping(obstipatie), vieze broeken(fecale incontinentie) en luierpoepen. Verstopping is moeilijk te herkennen, zeker als dagelijks wordt gepoept. Een normaal poepgedrag kan drie keer per dag zijn, maar ook drie keer per week. Het gaat er vooral om of er last of pijn is bij het poepen. Belangrijk hierbij is om te weten of de poep groot, klein, hard of zacht is.

Enkele signalen van een poepprobleem:
– Buikpijn
– Pijn bij poepen
– Poep er lastig of niet uit kunnen krijgen
– Vieze broeken en plasongelukjes (broek of bed)
– Niet willen, kunnen of durven poepen en dus poep ophouden en uitstellen

In de meeste gevallen is het nodig om te laxeren. Om beweging in de buik en in de opgeslagen hopen ontlasting te krijgen. Zelden is er sprake van een medische oorzaak bij poepproblemen en toch is laxeren dan een tijdlang nodig. Logisch dat de verzorgers van het kind of de volwassene dat vervelend vinden en hier moeite mee kunnen hebben!

Enkele voorbeelden die een onderliggende of bijkomende rol kunnen spelen bij poepproblemen:
– Moeite met stoppen met spelen/ werken
– Angst om los te laten
– Verandering, problemen thuis, op school, op het werk of in de omgeving
– Bijwerking van medicijnen
– Een vasthoudend en/ of een gevoelig karakter

Kom je er zelf niet uit? Bij Sundry Moves te Deventer wordt gewerkt volgens de Methode SuperPoeper®. De therapeuten (de Poep Professionals) kijken samen met de opvoeders van het kind of de volwassene waar het poepprobleem vandaan komt. Waar zitten welke knelpunten binnen de systemen rondom het kind/ de volwassene en hoe kunnen deze worden omgebogen tot helppunten.

Mail voor meer informatie naar info@sundrymoves.nl of bel 0570-640688

Methode Super Poeper_SundryMoves_Methode

Yankee Candle
Mandala
Love Generation
Rebello
Wellicious

Meld je aan voor een proefles!

Sundry Moves is de yogastudio en unieke lifestyle winkel van Carin en Kylie Mensonides, midden in het centrum van Deventer. De winkel en yogastudio stralen een ontspannen en inspirerende sfeer uit. Sundry Moves biedt een gevarieerd les- en workshopprogramma aan. Doordat er in kleine groepjes (6 tot 8 personen) les wordt gegeven is er veel persoonlijke aandacht. In onze winkel vind je alles op het gebied van yoga lifestyle. Welk product je ook pakt, er zit altijd een mooi verhaal aan vast. Geen tijd om naar de winkel te gaan? Neem dan een kijkje in onze webshop met aantrekkelijke kortingen.

Aanmelden voor Yoga Lessen