HOME Mobiel Menu

Zwangerschapsyoga- en begeleiding

Sporten voor of na de bevalling? Wat mag ik wel en wat mag ik niet doen? Is yoga ook goed voor mijn kind? Wat moet ik doen wanneer ik lichamelijke klachten ervaar?
Deze vragen kunnen wij van Sundry Moves met onze ervaring inmiddels relatief eenvoudig beantwoorden. Wij geven zowel yoga als begeleiding op het gebied van zwangerschap en de eventuele lichamelijke klachten. Alles is medisch verantwoord en wetenschappelijk onderbouwd.

Bij Sundry Moves kun je doorlopende zwangerschapsyoga lessen volgen en je inschrijven voor een zwangerschapscursus van acht weken. De lessen worden begeleidt door een Oefentherapeut Cesar en Yogadocente. Ook is het mogelijk om één op één begeleidt te worden tijdens of na de zwangerschap (bij lichamelijke klachten).

Een vroegtijdige aanmelding voor de cursus 'Zwanger Totaal' is gewenst omdat je dan in een passende groep geplaatst kunt worden. Je kunt je voorkeursdagen en tijden aangeven.

De cursus 'Zwanger Totaal' wordt vergoed door veel zorgverzekeraars.

Informatie over de yogalessen en cursus

Een zwangerschap is een zeer bijzondere, maar intensieve tijd. De geboorte van een kind vraagt veel van een vrouw. Niet alleen is er een lichamelijke verandering maar ook prioriteiten en relaties kunnen veranderen.

Tijdens de doorlopende zwangerschapsyogalessen leer je verantwoord te bewegen en te ontspannen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de ademhaling en lichaamshouding. De yogalessen worden in kleine groepen (maximaal 8 dames) gegeven zodat er tijdens de les ook ruimte is voor individuele aandacht en eventuele aanpassingen. Zwangerschapsyoga helpt je om te ontspannen en je voor te bereiden op de bevalling. De yoga wordt gegeven op comfortabele 2 cm dikke therapie matten.

Een proefles voor de doorlopende zwangerschapsyogalessen op de woensdagavond (van 19.45- 20.45 uur) is €10,00. Kies je er voor om door te gaan en te betalen per les, dan zijn de kosten €13,00 per les. Wil je graag een voordelige strippenkaart dan betaal je per 6 lessen €60 (€10 per les). De strippenkaart is 8 weken geldig.

Bij Sundry Moves wordt naast de doorlopende zwangerschapsyogalessen ook een verdiepende cursus gegeven. In de acht lessen (inclusief één partnerles en één verloskundige les) komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Houdingen en bewegingen voor tijdens de zwangerschap en bevalling
  • Ademhalingstechnieken bij harde buiken, weeën en persen
  • Aandacht voor persoonlijke vragen
  • Anatomie en informatie over de zwangerschap en bevalling
  • Oefeningen om het bekken stabiel te houden tijdens de zwangerschap
  • Massage technieken voor de partner
  • Informatie en oefeningen voor de kraamweek
  • Houding- en beweegadvies voor na de bevalling

De cursus ‘Zwanger Totaal’ kost €135 voor 8 lessen van één uur tijdens de zwangerschap exclusief een lichamelijk onderzoek (met onderzoek a 45 minuten is de totaal prijs €165). Meestal wordt de cursus deels of geheel vergoed door jouw zorgverzekeraar wanneer je geen lichamelijke klachten ervaart. Je kunt het altijd navragen bij jouw zorgverzekeraar.

Wanneer je wel lichamelijke klachten ervaart dan wordt de cursus ‘Zwanger Totaal’ vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie/ oefentherapie.

zwangerschapsyoga- en begeleiding banner

Voor aanmelding of extra informatie kun je mailen naar yoga@sundrymoves.nl of bel 0570-640688. Ook kun je hier ons lesrooster bekijken.

TIP !!! In de winkel van Sundry Moves verkopen wij veel soorten props voor tijdens de zwangerschap (oefenballen, bekkenbanden, massageolie, gember- en venkel thee, voedingskussens etc.).

Yankee Candle
Mandala
Love Generation
Rebello
Wellicious

Meld je aan voor een proefles!

Sundry Moves is de yogastudio en unieke lifestyle winkel van Carin en Kylie Mensonides, midden in het centrum van Deventer. De winkel en yogastudio stralen een ontspannen en inspirerende sfeer uit. Sundry Moves biedt een gevarieerd les- en workshopprogramma aan. Doordat er in kleine groepjes (6 tot 8 personen) les wordt gegeven is er veel persoonlijke aandacht. In onze winkel vind je alles op het gebied van yoga lifestyle. Welk product je ook pakt, er zit altijd een mooi verhaal aan vast. Geen tijd om naar de winkel te gaan? Neem dan een kijkje in onze webshop met aantrekkelijke kortingen.

Aanmelden voor Yoga Lessen